Påskeæg - hvor stammer traditionen med Påskeæg fra?


Se alle vore lækre påskeæg - klik her!

Påskeæg - hvor stammer traditionen med Påskeæg fra?

Vi er vilde med traditioner, der kan lyse op i hverdagen og hilse en ny årstid velkommen. Bl.a. derfor er vi også rigtig glade for Påskehøjtiden - og især alle de smukke og lækre påskeæg, som vi kan forære hinanden.

Påskeægget er blevet et symbol på livets opståen og på forårets kommen.

Vi ved ikke præcist hvor eller hvornår skikken med Påskeæg er opstået, men helt tilbage i Middelaldren anvendte man farvede Påskeæg, som man udvekslede, især i fornemme kredse.

Oprindelig var Påskeægget et hønseæg, hvor blommen og hviden var pustet ud. (Dette gøres ved at man laver et lille hul i hver ende af ægget, og puster i den ene ende til ægget tømmes - prøv selv). Herefter farvede man Påskeæggene ved at putte dem i farvebad, og man ridsede mønstre i farven på skallen. De kunne nu bruges til at forære væk, eller børnene kunne lege forskellige lege med dem i helligdagene.

I slutningen af 1800-årene anvendte man desuden de såkaldte sukkeræg og for knap 100 år siden begyndte man at kende rigtige chokolade påskeæg. Det helt store gennembrud kom efter 2. verdenskrig, hvor de søde sager igen kom på markedet efter år med rationering.

Idag er Påskeægget et vitigt forårssymbol, og det er ganske naturligt også blevet en særdeles populær firmagave. Et påskeæg koster så lidt, men værdsættes højt blandt medarbejdere over hele landet.

Påskeægget er idag forbundet med tradition og hygge. et tegn på forår og frugtbarhed, der bryder vinteren og kulden. Ægget forbindes også med påsken, fordi høns traditionelt begynder at lægge flere æg, når det ved påsketid begynder at blive lysere.

Hos Firmagaver deluxe finder du et stort udvalg af smukke og lækre chokolade påskeæg i alle prislag - og fra mange forskellige dygtige chokoladeproducenter.

Se alle vore lækre påskeæg - klik her!
Rigtig god fornøjelse!

Kilder: Wikipedia, Webhulen, Postens "Med Rundt" og Historie-online.